Mēs visi esam daudz dzirdējuši par svaigi spiesto sulu labumu, par to daudz runā un raksta. Bet svaigi spiestās sulas, tieši tāpat kā pārējos produktus ir jālieto prātīgi, jāievēro devas, citādāk, no labuma līdz ļaunumam var būt tikai viens solis.

Lielākā daļa minerālvielu un vitamīnu atrodas tieši augļu un dārzeņu sulās, svaigi spiestas sulas ir īsta, derīgo vielu glabātuve. Tāpēc, svaigu sulu lietošana, tiek iekļauta daudzās terapeitiskās un kosmetoloģijas programmās, kuras paredz organisma attīrīšanu un atveseļošanu. Ārstēšana ar svaigi spiestā sulām jau sen tiek uzskatīta par vienu no medicīnas nozarēm.

Svaigi spiestas sulas ir ļoti veselīgas – tas ir neapstrīdams fakts.

Svaigi spiestās sulas satur maz kaloriju, organisms tās labi uzsūc, tās ļoti labi der diētu laikā, kuras ir vērstas uz svara samazināšanu.
Augļu skābes, kuras satur sula, uzlabo organisma spēju labāk pārstrādāt barību.

Dažādas sulas ļoti atšķirīgi iedarbojas uz katru cilvēku. Ābolu sula, piemēram, ir ļoti bagāta ar pektīnu, kurš adsorbē smagos metālus un kaitīgās vielas. Bumbieru sulai ir urīndzenošas īpašības un tā labi regulē vielmaiņu, tāpēc to iesaka cilvēkiem, kuriem ir liekais svars un rehabilitācijas periodā pēc akūtām nieru iekaisuma slimībām. Apelsīnu sula tiek uzskatīta par līderi tonusa paaugstināšanā un organisma apgādē ar C vitamīnu. Ananāsu sula satur bromelainu – unikālu vielu, kura palīdz intensīvi sadedzināt taukus pie fiziskām slodzēm un regulēt vielmaiņu. Sula no kivi, lieliska attīra asinsvadus, tāpēc to rekomendē dzert tiem cilvēkiem, kuriem ir ateroskleroze un paaugstināts holesterīns. Greipfrūtu sula lieliski tiek galā ar paaugstinātu asinsspiedienu, apgādā organismu ar C vitamīnu. Granātābolu sula ir līdere tāpēc, ka tā satur visvairāk antioksidantu. To iesaka lietot, lai paaugstinātu hemoglobīnu un organisma pretošanās spējas slimībām.

Par dārzeņu sulām ir jāsaka, ka tās manāmi zaudē augļu sulām garšas ziņā, bet augļu sulas manāmi zaudē dārzeņu sulām lietderīguma ziņā. Dārzeņu sulas ir īsts vitamīnu avots, tās satur jodu, dzelzi un vēl ļoti daudz citu, noderīgu vielu. Viena no vērtīgākajām dārzeņu sulām ir biešu sula, to iesaka lietot ja ir problēmas ar vielmaiņu, nierēm un limfātisko sistēmu. Burkānu sula – pateicoties augstajai koncentrācijai nikotīnskābes, magnija, kalcija, dzelzs, kālija un fosfora, ļoti labi nostiprina nervu sistēmu, paaugstina tonusu un uzlabo redzi.

Ir ieteicams, savā starpā sajaukt dārzeņu un augļu sulas un lietot tās 30 – 40 minūtes pirms ēšanas. Ja jūs svaigi spiestās sulas lietosiet pēc ēšanas, jums vēderā var sākt veidoties gāzes un uzpūsties vēders.

Katru dienu maksimālais, svaigi spiesto sulu daudzums, nedrīkst pārsniegt 300 ml. Arī šo sulas daudzumu nav ieteicams sākt lietot uzreiz, būs labāk, ja jūs organismu pieradināsiet pakāpeniski. Nevajag domāt, jo vairāk sulas jūs izdzersiet, jo vairāk veselības iegūsiet. Pirms, katra veida sulas lietošanas, ir svarīgi iepazīties ar rekomendācijām un pretindikācijām.

Sulas vajag izdzert 15 minūšu laikā pēc to pagatavošanas, citādāk, saskaroties ar gaisu, tās zaudē savas vērtīgās īpašības. Izņēmums – biešu sula, kurai vajag nostāvēties aptuveni 2 – 3 stundas.

Ja jums vajag sulu atšķaidīt, tad labāk izmantojiet nevis parastu ūdeni, bet minerālūdeni, bet ja jūs ņemat parastu ūdeni, tad tam ir jābūt tīram, bez kaļķa nogulsnēm.

Pievienot komentāru